Binnen NL en BE op werkdagen voor 17:00 besteld, morgen in huis (werkdag).

Laagpolig

Geen producten gevonden voor deze selectie.

Laagpolig tapijt

Een karpet met een dun kleed kent natuurlijk zijn specifieke voordelen en charmes vergeleken met vloerkleden waarvan de pool wat hoger opsteekt. Zowel vanuit het aspect van gebruiksvriendelijkheid als vanuit esthetisch oogpunt kan een laagpolig vloerkleed vaak doelmatiger en stijlvoller uitpakken. Jouw inschattingsvermogen en fantasie zijn hierbij de belangrijkste componenten.

Gemak en integratie

Als praktisch voordeel kun je laagpolig karpetten meegeven dat ze voor minder frictie zorgen met verplaatsbare meubelstukken. Bij de eethoek bijvoorbeeld waar stoelen wel vaker moeten worden aangeschoven. Vanwege de korte draden kan er ook makkelijker over worden gelopen, wat wel eens kan uitmaken voor personen die slecht ter been zijn en voor naaldhakken. Ook het schoon houden van het vloerkleed, stofzuigen en eventueel vloeibaar reinigen, gaat eenvoudiger als de pooldraden wat korter zijn. Qua integratie hebben tapijten met een dun kleed het voordeel dat ze gevoelsmatig beter aansluiten op de rest van het interieur. Sofa's, tafels, stoelen en andere meubels hebben immers ook geen hoge pooldraden. Een laagpolig tapijt geeft de ruimte dus een plezierig samenvloeiende aanblik. Alles past gewoon netjes bij elkaar, en bij jou.

Grenzeloze keuze

Laagpolige vloerkleden zijn er in elke gewenste afmeting en kleur. Met of zonder patronen, klassiek of trendy, met glad of grof structuur en met gelijke en ongelijke pooldraden. Ook de materiaalkeuze, katoen, wol of sisal, valt geheel aan te passen aan behoefte en beurs. De poolhoogte bij laagpolige karpetten is doorgaans minder dan 20 mm, maar een officiële grenslengte waar laagpolige vloerkleden eindigen en hoogpolige beginnen bestaat er niet echt. De poolstructuur en de ruimte tussen de draden oefenen immers ook grote invloed uit op de aanblik en de beleving van het kleed. Het selecteren van het ideaal tapijt blijft daarom een gevoelsmatige aangelegenheid.

Dus, zet je verbeeldingskracht aan het werk, combineer dit met de praktische wensen, en er rolt weldra een fantastisch laagpolig karpet over de vloer uit.